All in One schema.org Rich Snippets kullanımı ve şema işaretlemesi
Google’da daha iyi bir sıralama alabilmek adına All in One schema.org Rich Snippets kullanımı ve yapılandırmasını sizler için anlattım.
Google tarafından web site sahipleri için kullanıma sunulan Rich Snippets, arama sonuçlarından en iyi sonucu almanız adına uygulamanız gereken bir yöntem. All in One schema.org Rich Snippets kullanımı öncesinde Rich Snippets nedir, ona değinelim.
Rich Snippets sayfanızda belirli şema kurallarına uyarak hazırladığınız kodların arama motorları tarafından yakalanması ve arama sonuçlarında bunları sonuç olarak göstermesi ile en iyi kullanımını bulur.
https://www.seohocasi.com/seo-ve-rich-snippets/
Ücretsiz versiyonlarda içeriğinizin sonunda inceleme kutusu eklenir. Bu fikri beğenmezseniz, All In One Schema.org Rich Snippets tercih edebilirsiniz. Bu eklenti WordPress içeriğinize şema biçimlendirmesi eklemek için daha hafif bir yöntem sunar. Dikkat çeken kutular yerine, yayınların sonuna göze çarpmayan bir şema kutusu eklenir.
Pro eklentilere göre farkı ne?
WP Review Pro’nun aksine, All In One Schema.org Rich Snippets’in kutusu ayrıntılı incelemeler veya CTA düğmeleri sunmak için tasarlanmamıştır. Bunun yerine, Google’ın sitelerin ziyaretçilere işaretli verileri gösterme şartını yerine getirmek için odaklandığı gibi ek bir özellik sunmaz. Ayrıca yüzde 100 ücretsiz olması da yine eklentinin kullanımını teşvik edici durumda
All In One Schema.org Rich Snippets kullanımı neleri destekliyor?
All In One Schema.org Rich Snippets şu anda, 8 farklı şema içerik türünü destekliyor. Bunlar ise şöyle;
- Ürün incelemeleri
- Etkinlikler
- Kişiler
- Ürünler
- Yemek tarifleri
- Yazılım uygulaması
- Video
- Makaleler
Aşağıda, sitenize şema biçimlendirmesi eklemek için All In One Schema.org Rich Snippets’i nasıl kullanabileceğiniz konusunda size kısa bir öğretici bilgi vererek, eklentiyi hatsız bir şekilde kullanmanıza destek vermeye çalışacağım.
Eğer blog açma noktasında yeni fikirler arıyorsanız buraya bakabilirsiniz!
All In One Schema.org Rich Snippets’in Yapılandırılması
All In One Schema.org Rich Snippets, WordPress.org’da listelendiğinden, doğrudan WordPress eklenti yükleme bölümünden yükleyebilirsiniz. Yükleme sonrasındaki adımlar için ise aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
Gerekli süre: 5 dakika.
All In One Schema.org Rich Snippets’in Yapılandırılması
- Yapılandırmaya başlama
Yapılandırmak için All In One Schema.org Rich Snippets sekmesine gidin.
- Eklentiyi kişiselleştirme
Yapılandırma sekmesinde, Snippets kutularınızda görüntülenen çeşitli etiketleri yapılandırabilirsiniz. İstemediğiniz sürece, burada hiçbir şeyi değiştirmeniz gerekmez.
- Renkleri düzenleme
Özelleştirme kutusunda, kutunuzun renklerini de değiştirebilirsiniz.
- İşaretlemeye başlayın!
Şimdi bir All In One Schema.org Rich Snippets kullanımı için hazırsınız!
All in One schema.org Rich Snippets kullanımı
Tıpkı WP Review Pro versiyonunda olduğu gibi şema işaretlemenizi doğrudan WordPress editör bölümünden yapabilirsiniz. Eklenti kurulumu sonrasında Configure Rich Snippet bölümü yer alacaktır. İçeriğinize şema işaretlemesi eklemek istiyorsanız, aşağı açılır listeden ilgili şema türünü seçmeniz yeterlidir.

Örneğin, Tarif seçimi size bir tarif için geçerli olan bütün seçenekleri verecektir.

Ya da bir makale seçiminde…

Her kutuyu doldurmanız gerekmez. Ancak Google’a zengin Snippet için yeterli bilgi verdiğinizden emin olmanız gerektiği için tüm alanları ben doldurmayı tercih ediyorum.
Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra ise yayınınızı yayınladığınızda tüm içeriğinizin ve işaretlemenin bulunduğu küçük bir kutu yer almaya başlayacaktır.
All in One schema.org Rich Snippets kullanımı püf noktaları
Kullanım sırasında gerçekten dikkat etmeniz gereken detaylar mevcut. İçeriğinizin doğru işaretlendiğinden emin olmanız gerekir. Neyse ki bu çok kolay. Çünkü Google tam olarak bunu yapacak bir araç yarattı. Bu yapısal veri test aracı sayesinde içeriğiniz kolay bir şekilde test edebilirsiniz. Yapısal Veri Test Aracı ile içeriğinizi test etmek adına aşağıdaki bağlantıyı açın ve açılan sayfada işaretleme yaptığınız web sayfasının URL’sini yapıştırarak kontrol sağlayın. Sonuçlarda herhangi bir hata görülmüyorsa herhangi bir problem yoktur.
Google Console ile kontrol

Yapacağınız bu testin dışında ilgili içeriklerinizin kontrolünü Google Console üzerinden de kontrol etmeniz gerekir. Veri işaretleme bölümünden bu konuda tam destek almanız mümkün. Burada geçerli ve hatalı olan tüm sayfalarınız dizine eklendikçe yer almaya başlayacaktır. Burada yapacağınız incelemeler ile birlikte işaretlemenin sorunsuz bir şekilde gerçekleştiğinden emin olabilirsiniz.
